Gluténmentes Budapest

GlutenFree Budapest

GlutenFree Budapest

Jamie's Italian Budapest - gluténmentesen

A delicious glutenfree lunch at Jamie's Italian

2016. május 25. - 2travelers
fullsizerender_48.jpg
Nagyon nagy várakozás előzte meg Jamie Oliver éttermének május 20.-ai nyitását. Bevallom, én is nagyon kíváncsi lettem, pláne amint nyilvánvalóvá vált, hogy gluténmentes ételek is lesznek.
Éppen Olaszországból érkeztem haza, szóval a hangulatom már adott volt, ráadásul még egy családi szülinap megünneplése is épp aktuálissá vált, így felkerekedtünk kipróbálni Jamie híres olasz ételeit .
Előre foglaltunk asztalt, de mint megtudtuk, az asztalok mintegy hetven százalékát a betérő vendégeknek tartják fenn Jamie üzletpolitikájához híven, ezért ez nem feltétlen szükséges.
Az étterem stílusos és modern ugyanakkor hozza az olasz hangulatot is.
A felszolgálók kedvesek , és udvariasak, és tisztában vannak a gluténérzékenyseg mivoltával, ami sajnos manapság még ritkaságszámba megy. Ez nálam már egy jó pont!
Kezdésnek egy finom koktélt rendeltünk, én a Jamie's no.1 cup-ot választottam, ajánlom mindenkinek a nyári napokra.
Az összes tésztafélét kérhetjük gluténmentes formában az étlap tanúsága szerint, így nem is volt kérdés hogy végre egy jó olasz tészta lesz az ebéd! Gluténérzékenyeknek ez amúgy is örömünnep!
Nálam a fokhagymás garnélarákkal elkészített linguine tészta volt a nyerő, édesköménnyel, paradicsommal, chilivel, sáfrános hallével és citromos rukkolával - egyszóval minden földi jóval! Volt benne bőven garnélarák, a fűszerezése is el volt találva, a chili nem nyomta el a többi ízt, a frissen ráreszelt parmezán pedig már csak hab volt a tortán! Minden elismerésem, mostmár értem miért olyan népszerűek Jamie Oliver éttermei!
A bőséges ebéd után egy presszókávé dukált, mielőtt utunkra indultunk volna.
Annyi biztos, hogy hamarosan újra ellátogatok ide, alig várom, hogy a többi tésztát is kipróbáljam! 

Az étterem címe:

Jamie's Italian Budapest
1014 Szentháromság utca 9-11

fullsizerender_45.jpg
Glutenfree lunch at Jamie's Italian 

I was looking forward to try Jamie Oliver's first restaurant in Budapest which opened it's door the the public only a few days ago, on 20th May.
I got very excited learning that I can choose from several glutenfree dishes from the menu.
I just got back from Italy recently so anyway I was in the mood for italian food and we had a birthday to celebrate in the family so we've decided to visit Jamie's Italian.
I had a reservation but according to the restaurant policy they only reserve thirty percent of the tables and the rest is for guests popping up at the place without reservation, they try to keep it more spontaneous, which is a good thing.
The restaurant is very stylish and modern, as expected. The waiters are very helpful and kind, and they know what glutenfree food means which is still very rare in Hungary. It's already a made me like the place even more.
I started with a cocktail, called Jamie's no.1 cup, it's ideal for a summer day.
According to the menu we can ask all the pasta in a glutenfree version, so it wasn't a question for me that finally I'll have pasta for lunch.
I picked the famous prawn linguine , made with garlic, prawns, tomatoes, chili and ruccola. It was amazing, the prawns were perfectly cooked, the sauce was delicious, well balanced, and the pasta had just the right amount of prawns in it. The fresh Parmesan on the top just added to the already amazing flavors. Now I understand why Jamie Oliver's restaurants are so popular worldwide .
After the filling lunch I had to have an espresso before we hit the road .
I'm sure I'll return soon to this restaurant to try all the different pastas on the menu.

The adress of the restaurant:

Jamie's Italian Budapest
Buda Castle
1014 Szentháromság utca 9-11.
fullsizerender_47.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenfreebudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr258745186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Radi8tor 2016.05.25. 11:45:25

Nehezen tudom elképzelni abban a kis konyhában, hogy garantáltan gluténmentesen készítik el a gluténmentes fogásokat.
Ennek nem kérdeztél utána?
süti beállítások módosítása