Gluténmentes Budapest

GlutenFree Budapest

GlutenFree Budapest

Kreinbacher birtok - finom borok és többfogásos gluténmentes vacsora

Amazing wines with a lovely glutenfree dinner at the Kreinbacher Estate

2016. június 03. - 2travelers

img_9807.JPG

Tegyünk egy kis kitérőt Magyarország egyik méltán híres borvidékén, Somlón, ahol a Kreinbacher birtok is található.
Ha egy kis nyugalomra, békességre és hétvégi kikapcsolódásra vágyunk, luxus környezetben, egy modern, ám otthonos szállodában , ez a mi helyünk. 
Hosszasan tudnék írni arról, hogy milyen kiváló borok és pezsgők kerülnek itt palackozásra, köztük az egyik nagy kedvencem, a Brut Nature, de ez a blog a gluténmentes ételekről szól! 
Foglaláskor jeleztem, hogy gluténérzékeny vagyok, ezért abban állapodtunk meg, hogy egy ötfogásos gluténmentes fix menüsort fog összeállítani nekem a szakács, mely a következő ételeket tartalmazta:
-Füstölt marhanyelv lilahagyma lekvárral és gluténmentes pékáruval
- Spárga krémleves, sonkaropogóssal
- Bőrös fogas zöldborsó texturákkal
- Malackaraj és konfitált császárhús spenóttal és újburgonyával
- Fehercsokoládés desszert eperrel
Alig vártam, hogy végigkóstolhassam ezt a menüsort, gondolhatjátok! Régen volt ilyen "terülj-terülj asztalkám" bárhol is, mióta gluténérzékeny vagyok!
Egyik fogás finomabb volt, mint a másik, mindig azt hittem, hogy már ennél finomabb nem jöhet, de aztán mégis sikerült minden egyes étellel valami újat és különlegeset varázsolni az asztalra. Elképesztően gyönyörűen voltak találva az ételek, ízletesek volt az összes fogás, és minőségi alapanyagokból készült minden! Nyugodt szívvel állíthatom, hogy világszínvonalú a Kreinbacher birtok konyhája!
A reggelinél is kellemes meglepetés ért! A finom házi sonka, kolbász és az omlett mellé szerettem volna kenyeret enni, és amikor rákérdeztem hogy van e valamilyen gluténmentes pékáru, a más helyeken megszokott nemleges válasz vagy értetlenül meredő tekintetek helyet visszakérdezett a felszolgáló, hogy hány gluténmentes zsemlét tehet be a sütőbe ! Bárcsak gyakrabban hallanám ezt a választ! 
A Kreinbacher birtok étterme nálam csillagos ötösre vizsgázott, mind a gluténmentes vacsora és mind a reggeli kiváló volt! 
A szálloda elérhetősége :
Kreinbacher Birtok
8481 Somlóvásárhely, Somlóhegy 1674 hrsz.
fullsizerender_49.jpg
img_9808.JPG
Amazing wines with a lovely glutenfree dinner at the Kreinbacher Estate 
Somló is one of the most famous wine regions in Hungary, this is where the Kreinbacher Estate is located. This brand new luxurious hotel is perfect for the weekend , we can relax and enjoy the atmosphere, the wine and the food.
I could go on and on about this winery, since it's one of the best to my opinion, and they produce my favorite champagne, the Brut Nature - but this blog is about glutenfree food, so let's get back to the subject!
When I booked the room , I notified them about my gluten intolerance, and agreed to get a 5 course glutenfree set menu , which was put together by the chef and included the following dishes :
- Smoked beef tounge with purple onion jam and with glutenfree bread 
- Asparagus cream soup with crispy ham
- Zander with green peas 
- Pork chops and bacon confit with spinach and new potatoes 
- White chocolate cream with strawberries 
All the dishes were amazing, each and every one of them were something new and special, made with quality ingredients and executed perfectly.  
The breakfast was also a great surprise to me, because when I asked the waitress if they have any gluten free bread what I could have with my omelette and the delicious sausages and ham, instead of the surprised looks what I usually get in other restaurant she just brought me a few fresh and warm buns , just out of the oven.
The restaurant of the Kreinbacher Estate has the standards of a five star hotel's restaurant  without any doubt, both the dinner and the breakfast were amazing .
The adress of the hotel: 
Kreinbacher Birtok
8481 Somlóvásárhely, Somlóhegy 1674 hrsz.
img_9806.JPG
fullsizerender_51.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenfreebudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr798776994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása