Gluténmentes Budapest

GlutenFree Budapest

GlutenFree Budapest

Hummus Bar - a Közel- Kelet ízei gluténmentesen

Hummus Bar - the exotic flavours of the Middle East

2016. augusztus 27. - 2travelers

img_0888.JPG

 

Aki szereti a hummust, és kedveli a Közel -Kelet ízvilágát annak bizonyára ismerősen hangzik a Hummus Bar neve. A város több frekventált pontján megtalálhatóak az éttermeik, a Wesselényi utcában, a Király utcában, a Margit hídnál, és még sorolhatnám. Én elég gyakran eszem ezek valamelyikében, l-főképp a Király utcaiban-, legalább hetente egyszer, és még sose csalódtam. Mindig jó minőségű alapanyagokból készült, friss és ízletes az étel és kedves a kiszolgálás. Az éttermekben allergéntáblázat is megtalálható a falon, illetve az étlapon számokkal jelölik az allergéneket, így megkönnyitve ezáltal például a mi, azaz a gluténérzékenyek dolgát. 
Nekem több nagy kedvencem is van, saláták közül a marokkói répasaláta kihagyhatatlan, a hummus tálak közül pedig az arab salátával, grillezett padlizsánnal és főtt tojással tálalt Hummus Sabich-t ajánlom. Sajnos a pita nem készül egyelőre gluténmentes verzióban, de a tál önmagában is nagyon laktató és finom. A harmadik favorit nálam a Labane ami egy joghurtos krémsajt olívaolajjal és egy zaatar nevű fűszerrel, olívabogyókkal a tetején, hozzá pedig arab salátát szoktam rendelni, meleg nyári napokra ez könnyű, de laktató ebéd. 

Az étterem címe:

Hummus Bar Central Passage
VI. Király utca 8.

A weboldalon megkereshetitek a hozzátok  legközelebb eső éttermet:

www.hummusbar.hu

If you love hummus and the flavours of the Middle East, probably you are already familiar with the name of the Hummus Bar chain in Budapest. They have several branches all over the city in frequented locations like on Király Street close to Gozsdu Court, or on Wesselényi Street near by the Great Synagouge. I eat very often in one of these restaurants, mostlyin the one on Kiraly street, and I never had to be disappointed. The food is always fresh and tasty, they use quality ingredients and the staff is always friendly and the service is quick. 
There is a sign on the wall with all the allergens what the dishes contain, and on the menu they mark the allergens with numbers, so it makes it easy for people with gluten intolerance to choose. 
I have several favourite dishes here, among the salads the best one is the Moroccon Carrot Salad. If you wanna go for the hummus, my recommendation is the Hummus Sabich which comes with delicious grilled eggplant, a boiled egg and arabic salad. Unfortunately they don't have glutenfree pitas yet, but this dish is very filling as it is. 
On the hot summer days you should definetly try the Labane which is a yoghurt cream cheese topped with olive oil and zaatar and get some arabic salad with it.

The adress of the restaurant:

Hummus Bar Central Passage
VI. Király utca 8.

To find the nearest location search on the website:

www.hummusbar.hu

fullsizerender_56.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenfreebudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6011654954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása